Webflow vaiko WordPress verkkosivustosi alustaksi?
Tämän blogin kirjoittaminen on ollut mielenkiintoista, koska samaa keskustelua on käyty useiden asiakkaidemme kanssa. Molemmat alustat mainostavat itseään helppokäyttöisenä, mutta kumman kanssa kannattaa ryhtyä tekemään töitä?
WordPress ja Webflow ovat molemmat verkkosivustojen rakentamiseen tarkoitettuja alustoja, joiden avulla käyttäjät voivat luoda ja julkaista verkkosivustoja ilman edistyneitä koodaustaitoja. Ne eroavat kuitenkin toiminnallisuudestaan ja suunnitteluominaisuuksistaan.
WordPress-sivustoa pitää itse hallinnoida, mikä tarkoittaa, että sinun on ostettava oma hosting sekä domain ja asennettava WordPressin asennusohjelma hostingpalvelun tarjoajan serverille. WordPress tarjoaa erilaisia teemoja ja laajennuksia, joiden avulla voit muokata sivustosi ulkoasua ja toimintoja ilman syvempiä koodaustaitoja. Täysin kustomoituun WordPress-sivustoon tarvitsee osata koodia, koska laajennukset pystyvät muokkaamaan sivustoa kuitenkin vain tiettyyn pisteeseen saakka.
Webflow puolestaan on pilvipohjainen verkkosivustojen rakennusalusta, joka on suunnattu suunnittelijoille ja luoville ammattilaisille. Sen avulla käyttäjät voivat suunnitella ja rakentaa näyttäviäkin sivustoja käyttämällä visuaalista käyttöliittymää ja valmiita malleja. Webflow tarjoaa myös hosting- ja domainin rekisteröintipalveluita, mikä tekee siitä helpomman ratkaisun verkkosivuston julkaisemiseen. Webflow tunnetaan suunnitteluominaisuuksistaan, ja sen avulla käyttäjät voivat luoda erittäin räätälöityjä ja visuaalisesti houkuttelevia verkkosivustoja.
Helppokäyttöisyyden kannalta WordPressiä pidetään yleisesti käyttäjäystävällisempänä kuin Webflow, joka saattaa sopia kokeneille käyttäjille tai suunnittelijoille. Webflow tarjoaa kuitenkin intuitiivisemman ja visuaalisesti houkuttelevamman käyttöliittymän verkkosivustojen luomiseen ja suunnitteluun. Lisäksi Webflow saattaa vaatia vähemmän ylläpitoa kuin WordPress.
Alla lista WordPressin ja Webflow:n eroista:
WordPress:
- Laajasti käytetty ja vakiintunut alusta, jolla on laaja käyttäjäkunta ja kehittäjäyhteisö
- Joustava ja skaalautuva. Saatavilla laaja valikoima teemoja ja laajennuksia verkkosivustosi ulkoasun ja toiminnalisuuksien muokkaamiseen
- Aslustaa pitää itse hallinnoida, mikä tarkoittaa, että sinun pitää itse asentaa se hostingiin, päivittää laajennuksia ja ostaa domain
- Yleensä alhaisemmat kustannukset verrattuna Webflowiin
- Erityisen hyvä bloggaamiseen ja sisällönhallintaan
Webflow:
- Pilvipohjainen alusta, joka hoitaa suurimman osan teknisistä ylläpitotehtävistä puolestasi
- Intuitiivinen ja visuaalisesti houkutteleva käyttöliittymä räätälöityjen verkkosivustojen luomiseen ja suunnitteluun
- Tarjoaa erilaisia valmiiksi suunniteltuja malleja ja elementtejä, joita voidaan muokata yksilöllisen ja ammattimaisen näköisen verkkosivuston luomiseksi
- Vaatii kuukausittaisen tai vuosittaisen tilausmaksun, mikä voi tehdä siitä joillekin käyttäjille kalliimman WordPressiin verrattuna
Yhteenvetona voimme sanoa, että valinta WordPressin ja Webflow:n välillä riippuu verkkosivustosi erityistarpeista ja tavoitteista. Jos etsit joustavaa ja skaalautuvaa alustaa, eikä sinua haittaa koodata tai asentaa lisäosia, WordPress voi olla parempi valinta. Jos taas et osaa koodata ja silti haluat rajattomat vapaudet visualisuuden kanssa Weblow on sinun valinta.
Oletko kiinnostunut uusista verkkosivuista? Me Webilyllä olemme tehneet verkkosivuja molemmilla alustoilla.
Ota yhteyttä ja kerromme lisää:
info@webily.fi
+358 400452276