Shopify vai WooCommerce verkkokauppani alustaksi

Shopify vai WooCommerce verkkokauppani alustaksi

Shopify ja WooCommerce ovat molemmat suosittuja verkkokauppaalustoja, joiden avulla voit luoda verkkokaupan ja myydä tuotteita tai palveluita verkossa. Tässä blogissa vertailemme ja luettelemme keskeisiä eroja näiden kahden alustan välillä.

Shopifyssa keskeisintä on se, että se on täysin ylläpidetty alusta. Tämä tarkoittaa sitä, että se huolehtii kaikista verkkokaupan ylläpitämisen teknisistä puolista puolestasi. Ylläpito sisältää verkkosivustosi webhotellin, tietoturvan ja päivitysten ylläpidon sekä asiakastuen. Shopify tarjoaa laajan valikoiman ammattitason suunnittelumalleja ja työkaluja, joiden avulla voit mukauttaa myymäläsi ulkoasua ja tuntumaa. Se tarjoaa myös erilaisia ominaisuuksia, jotka auttavat sinua hallitsemaan ja optimoimaan verkkoliiketoimintaasi, kuten työkalut tilausten hallintaan, maksujen käsittelyyn, varaston seurantaan ja myyntitietojen analysointiin.

WooCommerce on WordPressin laajennus ja edellyttää, että sinulla on oma domain ja webhotelli-palvelu, johon liität sivustosi. Tämä antaa sinulle laajemmat mahdollisuudet muokata sivustoasi. Sinun on myös hoidettava päivitykset, varmuuskopiot ja ylläpitää tietoturvaa itse. WooCommerce on Shopifya joustavampi alusta, jota voi muokata lähes rajattomasti. Woocommercen kehittäjäyhteisö on kehittänyt valmiita laajennuksia ja lisäosia, joka helpottaa uusien ominaisuuksien toteutusta. Verkkokaupan perustaminen ja hallinta WooCommercen avulla voi kuitenkin vaatia enemmän teknistä asiantuntemusta. 

Alla yhteenveto alustojen ominaiuuksista:

  • Ylläpito: Shopify on ylläpidetty alusta, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa webhotellin ja suojauksen verkkokauppaasi. WooCommerce puolestaan on WordPressin laajennus, mikä tarkoittaa, että sinulla on oltava WordPress-verkkosivusto ja sinun on hoidettava ylläpito ja tietoturva itse. 
  • Helppokäyttöisyys: Shopifyn katsotaan yleisesti olevan käyttäjäystävällisempi ja helpompi asentaa kuin WooCommerce. Siinä on yksinkertainen, intuitiivinen käyttöliittymä sekä valikoima työkaluja ja ominaisuuksia, jotka auttavat sinua hallinnoimaan verkkokauppaasi. 
  • Kustomointi: Sekä Shopify että WooCommerce tarjoavat valikoiman mukautusvaihtoehtoja, mutta WooCommercea pidetään yleensä joustavampana ja muokattavampana. Tämä johtuu siitä, että se on rakennettu WordPressin päälle, joka on hyvin joustava ja lähes rajattomasti muokattavissa.
  • Hinnoittelu: Shopify tarjoaa valikoiman hinnoittelusuunnitelmia alkaen 24 €/kk. WooCommerce on ilmainen laajennus, mutta joudut maksamaan webhotellista, domainista ja lisäosista tai laajennuksista, joita saatat haluta käyttää. Moni ilmainen laajennus tai lisäosa usein riittää.

Yhteenvetona voimme todeta, että Shopify on loistava vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat helppokäyttöisen, täysin ylläpidetyn alustan, jossa on melko laaja valikoima ammattitason työkaluja ja ominaisuuksia. Se on ihanteellinen yrityksille, jotka haluavat yksinekrtaisen verkkokaupan ja keskittyä vain tuotteiden lisäämiseen ja niiden myyntiin  ja jotka eivät halua käsitellä verkkoliiketoiminnan teknisiä puolia. WooCommerce on hyvä vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat hallinnoida enemmän verkkokauppansa teknisiä puolia ja mielellään käyttävät aikaa päivitysten ja varmuuskopioiden tekemiseen. Se on myös hyvä vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat enemmän joustavuutta ja räätälöintivaihtoehtoja verkkokauppaansa.

Oletko kiinnostunut uudesta verkkokaupasta? Me Webilyllä toteutamme verkkokauppoja molemmilla alustoilla.

Ota yhteyttä ja kerromme lisää:
info@webily.fi
+358 400452276